Julcsi


Adatok

Fajta:keverék
Kor:1 éves
Nem:szuka (ivaros)
Súly:20 kg
Leírás:

Több bejelentés érkezett már Évához, a Tappancs Állatotthon Alapítvány vezetőjéhez, hogy Síkvölgyön napok óta kóborol egy kistestű kutyus. Az alapítvány dolgozói is próbálták már a rettegő kutyust befogni, de nem sikerült, mert hol menekült, hol pedig harapni próbált. 2018. április 14-én este jelzés érkezett, hogy hosszas próbálkozás után sikerült egy telekre becsalogatni a kutyust, és Éva felhívott, hogy érte tudnék-e menni és el tudnám-e helyezni egy éjszakára. Kimentem a bejelentő telkére, ahol a kutyus a kerítés sarkában reszketett, a család kislányától eltekintve nem igazán engedett senkit magához. Harapástól tartva először a chipleolvasóval próbálkoztam, de sajnos, nem volt benne.  Miután a szkennerrel már hagyta magát megérinteni, megpróbáltam a pórázt, azzal simogattam, majd amikor sikerült kicsit elterelni a figyelmét, a nyakára tettem. Ledermedt tőle, nem támadott, hagyta magát simogatni, majd ölbe venni. 
Forgalmas úton, száguldozó autók között kószált napokig ez a pici lányka, a bejelentő család valószínűleg az életét mentette meg azzal, hogy időt, fáradságot nem kímélve igyekezett becsalogatni és biztonságba helyezni. Hálásan köszönjük nekik, hogy nem hagyták őt cserben. Ez az eset is mutatja, hogy milyen sokat jelent, ha egy rémült kutyust sikerül egy zárt helyre beterelni. Kiérkezésem után kb. 15 perccel a kutyus már a kocsimban volt, míg az utcán napok óta nem lehetett megfogni.
Hazahoztam, a kennelbe került, ahol végigsírta az éjszakát. Reggel „bolhászás” közben összebarátkoztunk, az ölemben hanyatt fekve aludt el. Kb. 30 kullancsot szedtem ki belőle, de a menhelyen még találtunk benne. Ezernyi kullancs és bolha szívta a vérét, csöppnyi testét harapott sebek és rovarcsípések borították. 

KépekVissza